Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 15:40 Wzory listów do piłkarzy
Hello
My name is (imie) I’m (wiek) years old and I live in Poland.
I’m (klub piłkarza) fan. I often watch (klub piłkarza) matches on TV.
My football idol who I want to be like is you.
I am collecting autographs of famous footballers I really want you to send me your autograph with dedication for me.
I hope this letter isn’t a problem for you.
Thank you for interest in my person.
This is my address:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
BY PALLADINO
Dear (pilkarz)!
I am (wiek) years old and I come from Poland. I am interesed in football. I am a fan of yours and i would be pleased to receive any materials about you. Could you send me a photo with an autograph of You
My name is (Twoje imie i nazwisko). I am (Twój wiek) years old. I live in Poland. My hobby is sport. My favourite discipline of sport is football. I am very keen on it. In my leisure time I often play football with my friends. You are my favourite football player of the World. I am kindly asking You to send me Your autograph. I hope I am not putting You to too much trouble with this letter. Thank You very, very much for interest in my person and my request. I wish you good luck and a lot of football successes!!!
Ciao! Sono (IMIE I NAZWISKO PILKARZA) Sono malto contento di ricevere del Materiale cheti riguarda. Posteri inviarmi il tuo Poster ola Tua foto autografi? Spero di non crearti trappo disturbo e ti ringrazio anticipatamente. Cari Saluti
Wiecie, ja wolę mimo wszystko iść do nauczycieli z francuskiego i niemieckiego i ich poprosić o przetłumaczenie trochę dłuższych listów... Albo popisać z kumplami z Niemiec znającymi inne języki niż angielski (bo w tym języku piszę sam dość długie listy)
Mam parę pytań. Czy wszystkie przedstawione tutaj wzory są poprawne?
Ma ktoś może wzór listu do byłego piłkarza?
Beitar
Profil: autografy
Kolekcjoner od: 2007-11
Wiek: 19 Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 1756 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 20:00
Czy mógłby ktoś podać wątki,które powinno się zawrzeć w takim liście do piłkarza?Bo po Nowym Roku mam zamiar iść do kolesia od niemieckiego o przetłumaczenie.
Listy na początku tamatu są troche krótkie i skupiają sie tylko wokół tematu autografów...
Ja ucze się angielskiego dopiero 3 lata ale sam przez 20 minut moge napisać dłuższy list niż wszystkie zebrane razem z tego tematu. Wspominam najlepsze mecze zawodnika lub klubu, najwięsze sukcesy itd. Do listu moim zdaniem trzeba wprowadzać takie kwestie miłe dla odbiorcy. zawsze list wychodzi co najmniej na A4.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum