Bardzo proszę o przetłumaczenie tego listu na język angielski:
Szanowni Państwo!
Mam na imię Tomasz i mam 16 lat. Pochodzę z Polski. Od 8 roku życia interesuję się piłką ręczną. Lubię pograć w piłkę ręczną razem z kolegami na boisku lub na hali. Bardzo lubię bronić. Kiedyś w mojej miejscowości był całkiem niezły klub, który grał w drugiej polskiej lidze. Byłem wtedy na każdym meczu i z ogromnym przejęciem oglądałem każdą akcję i każdą bramkę. Niestety klub z powodu braku funduszy się rozpadł. To było 6 lat temu. W tym czasie jedyne co mi pozostało to oglądać krajową ligę, mistrzostwa świata i Europy w telewizji. Jednak ostatnio to się zmieniło. Ostatnio byłem na wspaniałym meczu Polska - Turcja. Emocje były niesamowite!
Od jakiegoś czasu zbieram pamiątki sportowe. Czy mógłbym od was otrzymać jakieś pamiątki do mojej kolekcji? Chodzi mi o jakieś naklejki, zdjęcia, autografy , przypinki lub inne tego typu rzeczy. Załączam kopertę zwrotną. Mam nadzieję, że mój list nie sprawi wam żadnego kłopotu.
Z poważaniem
Byłbym bardzo wdzięczny za przetłumaczenie tego listu. W szkole angielskiego nie mam (za kilka miesięcy liceum, więc to się zmieni), a bardzo zależy mi na tym liście.
@down
Poprawione
_________________ Szukam znaczków niemieckich!
Chętnie wymienię się adresami domowymi piłkarzy.
Ostatnio zmieniony przez FreeON Pon Kwi 27, 2009 18:58, w całości zmieniany 3 razy
ja stworzyłem własny wzór i mam nadzieję że się mi przyda. bo widzę ze chyba większość korzysta z tych w necie. można napisać po polsku a potem wkleić w translate.google.pl czy jakoś tak i mamy tekst cały przepisany po angielsku
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 08:58
matihh napisał/a:
ja stworzyłem własny wzór i mam nadzieję że się mi przyda. bo widzę ze chyba większość korzysta z tych w necie. można napisać po polsku a potem wkleić w translate.google.pl czy jakoś tak i mamy tekst cały przepisany po angielsku
Jeśli tak zrobiłeś z twoim wielkim, samodzielnym wzorem to życzę Ci pozwodzenia.
Żeby nie bylo OT.
Cytat:
Mam na imię Tomasz i mam 16 lat.
My name is Tomek and I am 16 years old.
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 16:01
matihh napisał/a:
ja mam 11. to nie jest dużo....
To trzeba się uczyć póki umysł chłonny. Jak nie umiesz skomplikowanych zdań to pisz prostymi, ale nie wysyłaj nic z translatora, jeśli z niego nie umiesz korzystać (czyt. nie rozumiesz w co on to przetłumaczył).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum