Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 16:01
Co do pisania formalnych lub nieformalnych to ja zazwyczaj piszę formalnie, żadnych skrótów, ale do np. Benzemy napisałem całkiem luźny list i raczej z tego nie robił problemów (i dostałem jego graf x3).
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
A zresztą jeśli dla kogoś angielski nie jest ojczystym językiem to mu wszystko jedno czy jest pisany nieformalnie czy formalnie
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Racja. Z resztą nie wypada, żeby Polak pisał do Polskiego klubu lub Federacji po angielsku. Od razu mogą się kapnąć, że wzór z neta lub, że nie chce się komuś ułożyć listu.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Do polskich federacji pisze po Polsku. A do zagranicznych po angielsku (bo język międzynarodowy i za granicą powinni znać )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum