Poprzedni temat «» Następny temat
Angielski
Autor Wiadomość
misiek1313

Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 13:42   Angielski

Dear Sirs,

I am (wiek) years old and I am a (sport) fan from Poland. I ask You for sending me a few free souvenirs of Your Club (catalogues, photos, tickets, stickers, autographs, etc). Thank You very much in advance.

I look forward to hearing from you.

(dokładny adres)

robak 

Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 13:46   

Dear Sirs !

My name is (Twoje imie i nazwisko). I come from Poland. I am (Twój wiek) years old and my hobbies include football. I am writing to you to find out more about (Nazwa klubu). (Nazwa klubu) is my favourite team and I have liked him for years. I would be really pleased if you would sent me: pennant, badge individual photos of the players and a photo of your team if possible. I would be pleased to add the materials to my collect. Thank you very much for your help.

With kind regards and warm greetings.

(Twoje Imie i nazwisko)

(Twój dokladny adres)

Dear Friends,

My name is (Twoje imie i nazwisko). I am (Twój wiek) years old. I live in Poland. My hobby is sport. My favourite discipline of sport is football. I am very keen on it. In my leisure time I often play football with my friends. I am kindly asking You to send me advertising materials - photos, tickets for past games, posters, stickers, etc.-connected with Your Fantastic club. I hope I am not putting You to too much trouble with this letter. Thank You very, very much for interest in my person and my request. I wish you good luck and a lot of football successes!!!

This is my address:

(Twój domowy adres)

hubert90

Wysłany: Pon Paź 30, 2006 21:12   

My name is (imie i nazwisko). I'm (wiek) years old and I'm living in Poland.

I'm real and dedicated fan ( nazwa klubu bądź federacji ).

I would be very happy to get one souvenirs from you ( for free )

If it is possible please sent it to following address:

(ADRES)

Best Regards,

Dźwiedź

Wysłany: Sob Gru 30, 2006 18:22   

Uprzejmie informuję, że wszystkie wyżej wymienione wzory są nieprawidłowe i zawierają dużo błędów.

Ja to jak piszę po angielsku to nie używam wzorów, tylko piszę z głowy, piszę to co myślę. Listy wychodzą mi zawsze ponad jedną stronę A4.

Woland 

Wysłany: Sob Gru 30, 2006 18:33   

Dźwiedź napisał/a:
Uprzejmie informuję, że wszystkie wyżej wymienione wzory są nieprawidłowe i zawierają dużo błędów.

Czy ja wiem? Wysłałem niedawno kilka maili przy pomocy tych wzorów i 2 paczki dostałem :)

misko07

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 16:47   

tak samo, wyslalem e-mail z 2. wzorem i dostałem odpowiedz z podziekowaniem i potwierdzeniem wyslania paczki :cool:

rathaniel

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 17:04   

Ja dzisiaj zmontowałem TAKIE DZIEŁO, że hoho. Będzie strona A4. Zamierzam do Juve wysłać zwykłeym listem :) Piszcie sami albo po polsku na PW mi skrabnijcie (obiecuje ze nie będę z nich korzystał na własny użytek) to przetłumaczę. To jest o wiele lepsze. Pewnie nawet jak wysyłają po takim gotowcu ze stronki to jakieś badziewie :P myślą sobie że to jakieś dzieci którym nic ciekawego się nie opłaca wysyłać

Jurek

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 18:44   

lol ty A4 nazywasz dziełem :lol: :lol: :lol: , u mnie 3 kartki A4 to norma, ale za to pamiątki, jak.....poprostu cacko... :evil: :evil: :twisted: 8) 8)

Hadys

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 18:47   

norma

to ile ty godzin to piszesz chyba ze z pomoca translatora albo tak dobrze znasz angielski :P

rathaniel

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 18:53   

Jurek napisał/a:
lol ty A4 nazywasz dziełem :lol: :lol: :lol: , u mnie 3 kartki A4 to norma, ale za to pamiątki, jak.....poprostu cacko... :evil: :evil: :twisted: 8) 8)

A4 wydrukowane. moim nadzwyczaj nieczytelnym pismem wyszło by troche więcej :lol:

3 kartki?! Więc 6 stron?! Co ty piszesz. Pewnie się nieziemsko podlizujesz. 8)

Jurek

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 19:08   

sorka 3 strony :D

hubert90

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 20:33   

Boże ludzie! co za różnica czy się pisze 10 stron czy 10 zdań, nie widzę różnicy. Ci co odpowiadają na te listy ( głównie sekretarki itp ) nie patrzą na to jakie są długie - bo nie o to chodzi. Tylko na to jaka jest sprawa w jakiej piszemy.

misko07

Wysłany: Nie Lut 11, 2007 22:41   

*off topic:

mam wielką prośbę:chcialbym wysłać, parę listów i e-maili do różnych federacji piłkarskich po angielsku, lecz niezabardzo wiem co w takim liście miałbym zamieścić...czy coś związane z owego narodu drużyną piłkarska?? :?

pitasek5 

Profil: autografy piłkarzy
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 14:18   

Przetłumaczy mi ktoś list na angielski?

andartur 

Kolekcjoner od: Dłużej niż TY.
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 15:21   

pitasek5 napisał/a:
Przetłumaczy mi ktoś list na angielski?

Za opłatą jedynie.

Odpowiedz do tematu