Witam jestem na forum nowy, jestem Fanem NBA i interesuje mnie wszystko związane z tym sportem, jako że mam ograniczone możliwości zdobywania pamiątek drużyn z Ameryki, postanowiłem odwiedzić forum, w celu wysłania listu drużyn z NBA.
Tylko mam wielki problem, bo nie potrafię pisać i mówić po Angielsku...
Mam nadzieje że mi pomożecie będę bardzo wdzięczny.
A więc tak;
Witam.
Mam na imię Łukasz, mam 25lat, jestem wielkim fanem NBA, od małego interesuję się tym sportem. Od zawsze kibicuję (Nazwa Drużyny) miałem zaszczyt być na meczu (mecz, kto z kim) jako że mieszkam w Polsce nie mam warunków jeździć na mecze, ale oglądam w większości, i kibicuje z całego serca (nazwa drużyny) każde zwycięstwo mnie rozwesela. Jestem z drużyną na dobre i na złe. No koniec listu chciał bym prosić Państwa o wysłanie drobnych upominków ukochanej drużyny. Będę bardzo wdzięczy, z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam!
No widzisz jak to jest... W szkole nie uczyli mnie Angielskiego i tak zostało. Sam może i coś bym dał radę napisac, ale zrobił bym przy tym mase błędów, dlatego proszę was o pomoc.
Witam kolegów , może jestem troche nie w temacie jesli chodzi o dziedzine sportu , ale moze wy mi pomozecie. Otóż wysłałem email do bokserów braci Kliczko i dostałem odp. w jezyku ang. poczatek jest banalny wiec sam go rozumiem , gorzej jest z przedostatnim wersem , mam nadzieje ze mi pomozecie.
Dear Klitschko Fan,
thank you for your email. You will get Autographs of Vitali and
Wladimir Klitschko under the following address:
Klitschko Management Group GmbH
Borselstr. 28
Haus i
22765 Hamburg
Germany
Please attach an addressed and postpaid envelope.
Notice, that we cannot realize any dedicated autographs. Thanks for
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 00:02
Mógłby ktoś napisać w języku angielskim jakiś dłuższy list do Manchesteru United do piłkarza który tam gra. Chce na adres klubu wysłać list do gracza i nie wiem co napisać.
a tak po za tym to nie każdy ma zdolności językowe i nie każdy potrafi nauczyć się języka obcego. istnieje również duże prawdopodobieństwo, że nie mają angielskiego w szkole, bo wybrali sobie niemiecki czy też inny francuski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum