Ja również czasem robię karty, ale zawsze są trochę rozpikselowane (zarówno wycięte zdjęcia zawodników, jak i dodany napis). Czy jest jakiś sposób żeby tego uniknąć (robię autokorektę w MO PM, ale mało to daje)
http://i44.tinypic.com/16m5n6.jpg - niektorym cos takiego, tyle ze nie zabardzo ten herb mi wychoddzi (biale piksele obok) i zaprzestalem z robienia z herbem, czyli daje same imie i nazwisko
http://i44.tinypic.com/16m5n6.jpg - niektorym cos takiego, tyle ze nie zabardzo ten herb mi wychoddzi (biale piksele obok) i zaprzestalem z robienia z herbem, czyli daje same imie i nazwisko
kamil_on napisał/a:
Ja również czasem robię karty, ale zawsze są trochę rozpikselowane (zarówno wycięte zdjęcia zawodników, jak i dodany napis). Czy jest jakiś sposób żeby tego uniknąć (robię autokorektę w MO PM, ale mało to daje)
W GIMPie tudzież PSie można to naprawić w 5 sekund
Ostatnio zmieniony przez Bartek Nie Sty 25, 2009 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Rudy, jak ty robisz to takie jakby mniejsze krycie. Że w tym miejscy gdzie imię i nazwisko jest takie wyblaknięte. Taki pasek. Podoba mi się to i też chciałbym spróbować. Dasz jakąś małą instrukcję? Najlepiej do PS'a. A w jakim programie to robisz?
Kietlik, fajny pomysł, ale tylko na duże fotki Sam czasami przerabiałem fotki rozmazując trochę piłkarzy w tle, aby tego właściwego wrzucić na pierwszy plan. Raz robiłem kartę, ale mi nie wyszła, więc zaniechałem. Od tamtej pory nie wysyłałem listów + nie działa mi Photoshop, więc nic nowego nie wymyśliłem.
Profil: Autografy piłkarzy
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 12:49
Mani , dzięki. Ale szczerze mówiąc to był pomysł Rudego (wielkie dzięki Wojtek) . On mnie tylko nakierował jak to robić a teraz już często sobie takie robie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum