Wysłany: Wto Mar 23, 2010 16:45 Forumowa baza zdjeć - foto.kolekcja24.pl
Drodzy użytkownicy.
Specjalnie dla was przygotowaliśmy nowość na forum. Jest to baza zdjęć, którą możecie pomóc tworzyć. Jest ona bardziej przejrzysta niż spis w jednym poście na forum, można z łatwością wyszukać zdjęcie, którego akurat w danym momencie potrzebujemy. Każde zdjęcie opisane jest imieniem i nazwiskiem piłkarza, barwami, w jakich występuje na zdjęciu. Ponadto przy każdym zdjęciu umieszczona jest informacja, czy jest ono portretowe, czy też nie. Z biegiem czasu nasza baza będzie się rozrastać i nie będzie trzeba przeczesywać miliardów stron w celu znalezienia zdjęcia - wystarczy wejść do naszej bazy.
Jak dałoby radę, po kliknięciu na ,,lista'' to byłoby lepiej jakby wyskakiwało więcej zdjęć niż 25, tak to trzeba teraz klikać parę stron żeby ,,dokopać'' się do x zdjęcia .
X zdjęcie możesz wyszukać w wyszukiwarce Liczbę tę oczywiście mogę bez problemu zwiększyć, ale nie chciałem jej ustawiać na za wielką, żeby nie trzeba było godzinami przewijać. Mogę potem ustawić np. na 40/50.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Ostatnio zmieniony przez mani Wto Mar 23, 2010 22:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie powiem, że lepsze byłyby takie, gdzie napisu żadnego nie ma (szczególnie, że akurat w tym przypadku, przycięcie zdjęcia dużo roboty nie kosztuje, a także zdjęcia jakoś strasznie nie zniszczy). Ale w niektórych przypadkach, jak zdjęcie bardzo ciężko znaleźć bez napisu to pewnie i takim się nie pogardzi
E: Miałem pewien problem ze skryptem i zdjęcia z ostatnich ~20 min się nie dodały. Przepraszam za trudności.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Ostatnio zmieniony przez mani Wto Mar 23, 2010 22:47, w całości zmieniany 1 raz
co byście powiedzieli żeby zrobić też taką zakładkę żeby były zdjęcia drużynowe najlepiej z danego sezonu na którym są wszyscy zawodnicy?
Myślę, że nie ma problemu. Moja propozycja jest taka żeby jednak dodawać zdjęcia drużyn, które będą Wam potrzebne... Z drugiej strony takie zdjęcia są na znakomitej większości oficjalnych portali, więc nie wiem czy jest sens. Poczekajmy co powie ryb.. znaczy mani.
Proponuję ustalić czy w kluby mają mieć nazwy "spolszczone" np. Chelsea Londyn, oraz czy nazwa reprezentacji ma wyglądać tak: "Anglia" czy tak "Reprezentacja Anglii"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum