ja wole zakonczyc ta rozmowe bo ja ci napisalem od jednego klubu ze kolega moj dostal bo na wlasne oczy widzialem a poza tym napisz tez ile podalem ci moich sprawdzonych :zly: a jesli chodzi o te dwa kluby co mi podales to byly pare postow wczesniej, wiec nic nowego sie nie dowiedzialem:D
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 23:34
Jeśli można, to ja Panowie proponuję zakończyć wymianę spostrzeżeń na tym co jest. Żaden z Was nie wysyłał żadnych suvenirów pocztą, a temat jest chyba o tym.
Ja np. z Tobą silverthomas też w pewnym momencie nie doszedłem do konkluzji w wymianie informacji, ale nie piszę o tym publicznie (teraz już tak ) i nie będę wywlekał naszej rozmowy na gg tutaj, bo to sprawa prywatna.
Piszcie tu o osobach które Was oszukały fizycznie.
PS. Jako, że jutro schodzi mi ostrzeżenie to pozwoliłem sobie na OT.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
ja wole zakonczyc ta rozmowe bo ja ci napisalem od jednego klubu ze kolega moj dostal bo na wlasne oczy widzialem a poza tym napisz tez ile podalem ci moich sprawdzonych :zly: a jesli chodzi o te dwa kluby co mi podales to byly pare postow wczesniej, wiec nic nowego sie nie dowiedzialem:D
a co ty myslisz ze podales mi jakies rewalecje jak narazie to sie nic nie sprawdza, a co ja niby ci spradznych nie podalem, twoje tez zsie znajdowaly na forum wiec nic nadzwyczajnego to nie bylo
i juz ktos sie znalazl kogo oszukales-jest ich pewnie wiec. a za kogo nie musisz nic mowic
nie przypominam sobie zebym mial jakies nieprzyjemnosci z wymiana z alojzym. a ty jak chcesz to mozesz szukac sesolinho dalej ludzi ktorych oszukalem. ja mam juz troje ktorych ty oszukales.
a mi sie tez nie wydaje zebym ci cos wysylal i innym tez
wiec zamilcz
Mam dla Was ciekawą propozycję... Umówcie się gdziekolwiek i pobijcie się o to, kto komu nie dał info, kto kogo oszukał w ten sposób... Tylko błagam, nie zaśmiecajcie wciąż tematu o prawdziwych oszustach, którzy nie powysyłali pamiątek, a nie informacji... Błagam //szymonp1992
Chciałbym tutaj przestrzec Was przed jedną osobą. Nie wiem, czy jest na tym forum, ale lepiej Was ostrzegę, bo może odezwać się na GG. Otóż była taka sprawa: odezwał(a) się do mnie jakaś Renata(?) z Wrocławia, oferująć wymianę. Było to dla mnie korzystne, więc się zgodziłem. Umówiliśmy się na wymianę i ustaliliśmy, że wysyłamy to poleconym priorytetem, a potem pokażemy sobie skany potwierdzenia nadania. Troszeczkę się zdziwiłem, kiedy kazał(a) mi wysłać na nazwisko mężczyzny. Twierdził(a), że to jej mąż. Ponieważ wierzę w ludzi, oczywiście wysłałem. Kiedy wszedłem na GG, on(a) odezwał(a) się do mnie żądając skanu. Podał(a) maila, wysłałem 4 razy, lecz zawsze przychodził mi błąd. Kiedy odezwała(a) się znowu, poinformował(a) mnie, że "do obecnej chwili nieoczymałem skanu, pragne cie poinformować że wycofałem wysłanie listu" (pis. oryg.). Czyżby zmiana płci (potem pisał(a) już jako dziewczyna)? Nie mam złudzeń, że nie wysłał(a) listu. Twierdzi, że teraz wyjeżdża na urlop i będzie we wrześniu i że odeśle, to, co wysłalem. Ja w to nie wierzę. Od razu Was przestrzegam, nie wymieniajcie się, kiedy dostaniecie te dane:
Łukasz/Renata Falkowska
50-212 Wroclaw
Numer GG: 11461xxx
Na szczęście nie były to jakieś wartościowe rzeczy, ale nie chodzi o fakt straty kilkunastu biletow, ale o to, że zostałem oszukany. Pozdrawiam i życzę, abyście nigdy nie spotkali na swojej drodze takich ludzi.
Oszukal mnei na 6 grafow a takze 3 inne osoby z innego forum:(
A ja z nim nie mam problemów Z wymiany z nim mam Juana teraz znowu się z nim zamieniłem ale na jednej zasadzie ja mu wysyłam jak przyjdzie list od niego. I nie ma problemu
Jesli ktos sie wymienial z takim kolesiem prosze o kontakt na GG.
Jan Kornet
Chopina 14
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Zapewne, już każdy wie, że niełatwo jest spotkać oszusta! Również w tej dziedzinie można znaleźć zwyczajnych oszustów. Ja również trafiłem w przedostatni dzień starego roku na taką osobę. Dodam, że osoba który naciąga, oszukuje ludzie jest przeze mnie jest zwykłym "śmieciem" chodzącym po ziemi. Niestety ale inaczej takiego kogoś nie można nazwać.
Więc, jak już napisałem w przedostatni dzień napisał do mnie "nieznajomy". Podał się jako "Fler"(dobrze wam znany z tego forum), i zaproponował małą wymianę. Ja miałem mu dać karty, ponieważ chciał pisać listy do zawodników z prośbą o autografy. Ja również miałem dostać za to dostać swoją "dolę". Mianowicie miały to być 4 autografy.
Niejakiego Fler-a, wypytałem o wszystkie szczegóły; łącznie z tym jak ma na imię, wiek, gdzie mieszka teraz a gdzie mieszkał wcześniej. Osobnik na te pytania odpowiedział bez problemu. Napisał również, że teraz znajduje się na wakacjach u rodziny w Raszynie. Dodał również, że obecnie znajduje się u wuja i prosi o wysłanie listu na adres swojego wujka priorytetem. Priorytet spowodowany był tym, że miał wrócić 5 stycznia do swojej obecnej miejscowości Hamm.
W związku z tym, że na wszystkie pytania odpowiedział
bez żadnego błędu, pomyślałem, że to jest właśnie Fler, i wysłałem list do tego oszusta. Do dzisiaj nie otrzymałem od niego paczki. W tygodniu napisał nawet do mnie na Gadu Gadu, i przekazał wiadomość, że w poniedziałek wysłał list również priorytetem. Był to również drugi powód dla którego stwierdziłem, że to właśnie on, ponieważ bardzo interesował się tym czy wysłałem.
Po krótkiej rozmowie z "prawdziwym Fler-em" powiedział mi on, że jeden użytkownik tego forum już wcześniej włamał mu się na Gadu Gadu.
Mamy wspólnie nadzieję, że jednak to nie on to uczynił.
Podam również dane tego oszusta:
Numer Gadu Gadu: 12902996
Dane teleadresowe:
Jan Kornet
Chopina 14
05-550 Raszyn
Właśnie na ten adres została wysłana paczka.
Do wiadomości oszusta!
Będę próbował na wszelkie sposoby odzyskać ukradzione pamiątki. Mam również Twój ip... i z czasem mogę do Ciebie dotrzeć, np. dzwoniąc przez telefon do Twoich rodziców - numer telefonu nie będzie problemem do zdobycia.
Do wiadomości moderatorów!
Proszę o nie usuwanie tej wiadomości. Chcę aby wszyscy użytkownicy o tym wiedzieli, i nie natknęli na tego oszusta.
1. Nie mam zadnej rodziny w Reszynie. Nawet nie wiem gdzie to jest.
2. Reissik rozmawial z tym typem 29.12 a ja pojechalem do Polski 28.12
3. W rozmowie GG ktora mi przeslal znajduje sie literka "ó" ktorej nie posiadam.
4. Jesli sie wymieniam napewno nie zakladam nowego numeru GG.
5. W rozmowie bylo napisane o jakie grafy sie wymieniles - juz ich napewno od niego nie dostaniesz bo wczesniej wymienilem sie z wojciu91 (chyba dobrze napisalem nick) widac byl niedoinformowany. Z tych co byly tam napisane zostal mi tylko Dabrowski.
6. Nie mam pojecia skad ma te wszystkie dane, chyba nawet osoba ktora najlepiej znam z forum ich nie posiada.
7. Jesli chodzi o osobe ktora mi sie wlamala na GG to byl to szymas co zostawie bez komentarza.
8. Widac ze jednemu z nas sie bardzo nudzi.
9. Ci co mnie znaja, wiedza ze, czegos takiego nie robie.
reissik92 napisał/a:
Mamy wspólnie nadzieję, że jednak to nie on to uczynił.
Tutaj nie ma zadnych nadzieji, to nie bylem ja.
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ostatnio zmieniony przez Fler Sob Sty 05, 2008 18:59, w całości zmieniany 1 raz
Po krótkiej rozmowie z "prawdziwym Fler-em" powiedział mi on, że jeden użytkownik tego forum już wcześniej włamał mu się na Gadu Gadu.
Ja tam czekam na jakąś sensowną wypowiedź Flera, bo coś w stylu; ''włamali mi się na gg'' jest raczej dziecinnie - nie można żadnymi faktami tego poprzeć. O sankcjach wobec niego, to nie wspomne.
Dziękuje za informacje Reissik. Sądze, że nazwa tematu idealnie pasuje do tego, abyśmy mogli opisywać tego typu zdarzenia. Oszuści powinni wiedzieć, że nic nie ujdzie im płazem i jednym słowem, przje*ane będę mieli w internetowej społeczności.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum