Hm? Czego to ja nie zbierałem? :> Zaczęło się od takich okrągłych kapsli z flagami z chipsów Star Foods. Później pocztówki, kamienie szlachetne, znaczki, monety, banknoty, karty telefoniczne, modele 1/43, karty Pokemon (gdybym inteligentnie ich swego czasu nie wyrzucił, to dzisiaj bym nieźle zarobił, bo rarytasów tam było pełno), figurki Corinthian i chyba to wszystko. Obecnie to w zasadzie tylko staram się skompletować encyklopedię Fuji. No i czasem jakąś płytę nabędę. Planowałem nawet niedawno, wzorem ikera z forum PN wziąć się za modele samochodów uczestniczących w Dakarze, ale jednak ceny przeważyły.
Ostatnio zmieniony przez H7 Czw Lut 18, 2010 19:37, w całości zmieniany 1 raz
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 19:34
No więc ja zbierałem już:
- pokemony (nadal mi zostały, mam ich multum w specjalnym klaserze)
- takie kółeczka, co były w chipsach i się je zakręcała, one zderzały się ze sobą...
- kapsle po piwie (tylko podczas jednych wakacji)
- karty telefonicznie (obecnie wyprzedaję kolekcję)
- jakieś serie o piłce nożnej dodawane do gazet, które mi się spodobały np. Mistrzostwa 2006
- naklejki PANINI przy okazji Euro 04' i MŚ 06'
- przez bardzo krótki okres zbierałem smycze i breloczki, ale to było co najmniej dziwne
No.
chodźbyśmy nie wiedzieli, że zbierasz autografy. A tak poza tym zbierasz to na pokaz i ilość.nie do własnej satysfkacji. A ja zbierałem kamienie jak byłem mały oraz karty telefoniczne mam ich 137 z 4 krajów.
_________________ Poszukuję znaczków włoskich,angielskich i hiszpańskich.masz znaczek sprzedaj lub wymień.
Profil: Autografy, Pamiątki piłkarskie, Polski Sport
Kolekcjoner od: 2007
Wysłany: Pią Cze 18, 2010 16:42
Może o czymś zapomnę, ale o ile sięgam w tył pamięcią to przypomina mi się, że kolekcjonowałem:
-karteczki z samochodami z gum Turbo
-żetony z flagami z chipsów
-żetony z postaciami z bajek Disney'a
-wszystkiego rodzaju rzeczy, związane z Pokemonami- żetony, naklejki, wieczka po jogurtach
-gazety sportowe i plakaty z nastawieniem na Bravo sport
-różnego rodzaju naklejki, żetony, które były dostępne przed MŚ 2002
I tak po 2004 roku moje zamiłowanie do kolekcjonowania umarło, aż do 2007, kiedy uświadomiono mi, że można otrzymywać gadżety od klubów oraz autografy, więc temu nie mogłem się oprzeć. Tak jak już ktoś pisał szkoda, że wiekszosci z tych rzeczy juz nie mam bo teraz to by mogła być nielada gratka dla niektórych kolekcjonerów.
Profil: Autografy i vlepki
Kolekcjoner od: zawsze
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 17:41
Vlepki:)
_________________ Autor postu otrzymał ostrzeżenie Trochę lepsza gała, nie zszywana osiem razy. Jedenastu napastników, cały czas zero bramkarzy. Się mogą różnić czasy, ale nie charakter ludzi, ciekawe, gdzie za parę lat będziecie mieli kumpli
Ja tam tak
naklejki sportowe:
- z Mundialu 2006
-Z Ligi mistrzów 2006/2007
--||- 2007/2008 (pełny)
- Z Euro 2008
- Z Champions League 2008/2009 ( pełny)
- Z Champions League 2009/2010
koszulki
zbieram z różnych krajów i stadionów na jakich byłem
ostatnio brat byl w portugalii to kupil mi orygnialne sportingu benficy i porto ze sklepikow fana
autografy
wiadomo
karty yugi-oh
mam ich ponad 2000
karty z chipsów
wiadomo Laysy Cheatosy i tak dalej
koperty z różnych klubów
po autografach
smycze
mam ich z 15 i codziennie do szkoly mam je do klucza do szafki to nauczycyiele i ludzie pol lekcji gadaja o tym i trzymaja i tak lekcja mija
_________________ ,,Jeleń puścił Bąka po lewym skrzydle... "
Jacek Gmoch
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum