Dobra, czas pożegnać ferie
Potrzebuję coś na temat gawędy, ale nie chodzi mi o definicje czy coś tam innego, mam przygotować gawędę nt. życiorysu A.Mickiewicza i szukałbym przykładowej gawędy na przykład, dobrze by było gdyby to był jakiś życiorys.
Możesz napisać o jego patriotyźmie. Nakłaniał ludzi do walki z zaborcami (chociażby w Dziadach cz. III), lecz niestety sam czynnego udziału w walkach nie brał. Również można coś wspomnieć o jego podróży na Krym, podczas której zainspirował się otaczającą go przyrodą i kulturą ("Sonety Krymskie") i takie tam inne pierdoły. Musisz sobie to tylko ułożyć w jakąś kompozycję i wraz z kolejnymi akapitami przechodzić do meritum (PATRIOTYZM), aby od tego miejsca finalizować swój wywód na temat życia Mickiewicza.
Witam.
Ja nie wiem. Po prostu tego nie pojmuje. Mam problem z 4 przykładami (dwa pierwsze metodą podstawiania, a dwa kolejne metodą przeciwnych współczynników).
{3x - 3y + 3 = 0
{x + ½y - 2 = 0
{3x - 4y = 14
{ -2x + 7y = -18
Przeciwnych współczynników:
{ -7x - 3y = 10
{5x + 4y = -9
{3x + 5y = 31
{x + 2y = 12
Próbowałem różnie, ale naprawdę serio nie rozumiem. Nawet mam przed sobą inny przykład i nie wiem. Trzeba to rozpisać (nie, że tam ~3 klamry, tylko rozpisać).
edit//
Dobra, już coś tam mam.... Nieaktualne!
Ostatnio zmieniony przez Mackinho7 Nie Lut 28, 2010 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Dwie kulki o masach 200g i 200g poruszają się prędkościami o wartościach odpowiednio 8m/s i 4 m/s po tej samej prostej w przeciwnych kierunkach. Korzystając z zasady zachowania pędu, oblicz prędkość u2 drugiej kulki wiedząc że po zderzeniu pierwsza kulka poruszała się z prędkością o wartości u1 o 6,25 m/s mniejszą od wartości początkowej.
I drugie
Korzystając z prawa Archimedesa oblicz siłę wyporu kulki o promieniu R=10 całkowicie4 zanurzonej w wodzie o gęstości p= 100 kg/m^3. W obliczeniach przyjmij że g=10m/s^2 a objętośc kulki V=4/3 PI r^3
_________________ Take Me Home, United Road
To the place That I belong
To Old Trafford
To see United
Take Me Home, United Road
Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: czerwiec 2008
Wiek: 18 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 1283 Skąd: z SektorFana.pl
Wysłany: Czw Mar 04, 2010 18:27
Przy rozciąganiu sprężyny o 1 cm wykonano pracę W1=0,02 J. Przy rozciąganiu tej sprężyny o 2 cm wykonano pracę W2=0,08 J. Oblicz współczynnik sprężystości k tej sprężyny.
using namespace std;
int NWD(int a, int b)
{
while (a>0)
{
a = a%b;
b = b-a;
}
return b;
}
int main ()
{
int a,b;
cout << "podaj pierwsza liczbe a: ";
cin >> a;
cout << "podaj druga liczbe b: ";
cin >> b;
cout << "NWD(" << a << "," << b << ") ma wartosc " << NWD(a,b);
cin.ignore();
getchar();
return 0;
}
potrafilby ktos na podstawie tego wzoru wyznaczyc NWW?
#include <iostream>
#include <cstdio>
using namespace std;
int NWD(int a, int b)
{
while (a>0)
{
a = a%b;
b = b-a;
}
return b;
}
int main ()
{
int a,b,NWW;
cout << "podaj pierwsza liczbe a: ";
cin >> a;
cout << "podaj druga liczbe b: ";
cin >> b;
NWW=(a*b)/NWD(a,b);
cout << "NWD(" << a << "," << b << ") ma wartosc " << NWD(a,b);
cout << "\nNWW(" << a << "," << b << ") ma wartosc " << NWW;
cin.ignore();
getchar();
return 0;
}
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
może i nie zadanie domowe ale na środę muszę przygotować prezentację w Microsoft Word jednak nie mam go na komputerze z jakiej strony mogę ściągnąć pełną wersję z kodem licencyjnym albo chociaż licencja na 30 dni za każdym razem jak ściągnę są problemy z licencją więc proszę was o pomoc .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum