Równanie ma dwa rozwiązania, kiedy delta jest większa od zera. Jeśli mają one być jednego znaku, to ich iloczyn musi być dodatni. No i robisz układ równań. Teraz chyba dasz radę A jak nie, to służę pomocą
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
Gdy krótkowidz używa okularów o zdolności skupiającej Z= -2D, widzi dobrze z odległości 25cm.Oblicz odległość dobrego widzenia tego krótkowidza, gdy nie używa on okularów.
Mógłby ktoś mnie naprowadzić jak to rozwiązać, bo z fizyki kiepsko u mnie.
Utwór literacki, dzieło literackie – tekst słowny, pisany (najczęściej) lub ustny (np. eposy Homera, utwory z kręgu folkloru), ukształtowany za pomocą środków, jakimi dysponuje język, na sposób artystyczny. Jego szczególny charakter polega na tym, że odpowiada on na estetyczne oczekiwania odbiorców.
W sumie, to może się nada
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Rozwiąż układ równań metodą podstawiania i sprawdź otrzymane rozwiązanie.
{2x-y=4
{x+y=11
Te dwie klamerki, to jedna duża.
Rozwiąż układ równań metodą przeciwnych współczynników i sprawdź otrzymane rozwiązanie.
{x+4y=11
{2x+5y=10
Z resztą sobie poradzę ale muszę zobaczyć jak to będzie...
Dzięki! Będę wdzięczny...
_________________ Nie pisać w sprawie wymiany lub kupna/sprzedaży.
Nie wymieniam się, nie kupuję ani nie sprzedaję!
---
Zapraszam do mojej galerii autografów
www.gallerymackinho7.fotopic.net
[ Dodano: Wto Lut 23, 2010 6:42 pm ]
w tym pierwszym po prostu pod y podstawiasz to co wynika z y w drugim równaniu
w drugim przykładzie mnożysz tak, żeby przy x (albo przy y) były przeciwne znaki i taka sama wartość, a później dodajesz stronami.
Ostatnio zmieniony przez H7 Wto Lut 23, 2010 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum