ja bym się wkurzył => nie pojechałbym do Hiszpanii => mieliby mniejsze wpływy z turystyki => gospodarka by upadła => upadłby ustrój polityczny => reformy polityczne w całej Europie => 3. wojna światowa
bardzo was prosze pomozcie! jako ze jest tu pare osob z mat-fiz-inf (ale innych wszystkich tez prosze o pomoc ) moze pomoga. Musze zrobic ciekawe doswiadczenie fizyczne. tylko nie wiem jakie. macie moze jakies pomysly? robiliscie kiedys cos takiego? dla przykladu: kumple robia silnik elektryczny taki z magnesami POMOCY!!! SOS!
Nie pamiętam dokładnie jak to działało, ale jak mieliśmy dni otwarte, to kumple do butelki wlali wodę i włożyli do środka plastelinę, a potem zamknęli butelkę. Teraz, jak ściśniesz butelkę, plastelina popłynie w dół. Możesz na butelce narysować jakąś skalę, dzięki czemu klasa sprawdzi, jaka jest siła poszczególnych osobników Może nie jest to takie ciekawe jak silnik elektryczny, ale to też jest bajer i w dodatku nie wymaga dużo roboty.
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
W sumie, to ja bym bardziej brnął w coś ciekawego, niż wymyślnego i trudnego do zrobienia.
Słyszałem, że zanurzając przekrojonego ziemniaka w napoju izotonicznym i zostawiając go tak na dzień (?), możesz naładować swojego iPoda, wkładając do ziemniaka drugi koniec ładowarki.
Ponadto, Agresor podał kiedyś link do filmika, w którym ludzie usmażyli popcorn używając do tego tylko dzwoniących telefonów komórkowych.
Żadnego z doświadczeń nie robiłem, ale mogą być efektowne Ale może ma ktoś jeszcze inne, bardziej związane z fizyką pomysły
_________________ PRZED ROZMOWĄ ZE MNĄ NA GG PRZEDSTAW SIĘ NAJPIERW
ten ziemniak ciekawy ale nie mam iPoda na zbyciu ktorego ewentualnie moglbym zepsuc ale fajne te doswiadczenia! musze myslec zostal mi tylko tydzien! zadane bylo to miesiac temu (niecaly) ale kit...
wlej wodę o butelki zakręć ją i na dole zrób dziurkę :p Woda nie wyleci Po za tym to jak sobie przypomnę inne doświadczenia fizyczne to ci powiem
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
moze mi to ktos wytlumaczyc?? albo podac jakies inne fajne doswiadczenie? Błagam wytłumaczcie mi to! ja potrzebuje to na srode na fizyke, za wiele czasu nie mam! musze to jeszcze jakos ulozyc... HELP ME!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum