5)turystyka: do Polski przyjeżdżały by wycieczki tak jak do Holandii
Tyle że w Holandii palenie jest możliwe tylko w Coffeshop'ach, więc na ulicy nie można palić.
4)jak ktoś się ma zaj...ć albo zaćpać to i tak to zrobi
Tylko wtedy dostępność była by jeszcze większa niż dziś, co za tym idzie więcej ćpunów.
Ja ogólnie mi to "wisi" bo i tak nie mam zamiaru sięgać po narkotyki, ale nie chce też żeby połowa moich znajomych się zaćpała na śmierć.
z tym paleniem w tych sklepach w Holandii to się nie zgodzę kumpel był w Holandii i normalnie biorą to na ulicach
a wogóle to mam kilku kolegów cpunów wiec jak patrze na nich teraz to wyobrażam sobie co by było jak by Marichuana była legalna było by jeszcze gorzej .Oczywiście są Pełnoletni nie jacyś 12 latkowie
Ostatnio zmieniony przez pulpet Czw Cze 11, 2009 15:10, w całości zmieniany 2 razy
widać, że gościu wychowany na ambitnych tekstach Rycha Peji i innych mega elo hipko-hopców...
wiem, że wszystko dla ludzi, ale jak widać wszystko co nielegalne najpierw kręci 15-latków, którzy pewnie nigdy czegoś takiego nie tknęli, a nasłuchali się idiotów, bądź poczytali artykuły idiotów i chcą być fajni będąc za legalizacją narkotyków.
jakbym został kimś, kogo głos miałby duże znaczenie, to wprowadziłbym zasadę używania internetu od 18. roku życia, bo to w głównej mierze internet sprawia, że małych gnojów interesuje alkohol, narkotyki, sex, itp, itd. a taki Tusk powie, że internet musi być w każdym domu...
[ Dodano: Czw Cze 11, 2009 4:09 pm ]
Cytat:
Z samego przedawkowania marihuany nie da się umrzeć, z tego co wiem.
tak, ale może komuś odwalić, weźmie jakiegoś guna i porozwala wszystkich wokół...
Ja niedawno miałem warsztaty o narkotykach z narkomanem mówił nam że spośród jego 8 kumpli z którymi palił nie żyje już 6, 1 osoba jest chora na HIV'a więc i tak długo nie pożyje, a ostatnia osoba nadal pali, bo stwierdziła że mu już nic nie pozostało robić. Zresztą Pan Sowa(ten gościu od warsztatu) co chwile mówił że to "gówno" i mówił że nie ma różnicy czy wskoczysz do gówna lekkiego(narkotyki lekkie) a gówna twardego (narkotyki ciężkie).
Ostatnio zmieniony przez Tentego Czw Cze 11, 2009 15:23, w całości zmieniany 1 raz
widziałem już pełno naklejek na moim osiedlu,jezu ludzie do czego wam to potrzebne??
Tak ale jest bardzo dużo młodzieży,która poprzez handel narkotykami (mam na myśli marihuane), wpadają ' po uszy' w kłopoty, poprawczaki, więzienia a wszystko przez chęć dobrego i szybkiego zarobku, na swoje potrzeby... a później dobra przyszłość takiego młodego człowieka tym samym jest skreślona. A jak było by to zlegalizowane to nie było by tkz. dilerki bo każdy by mógł sobie to kupić w Coffee shop'ach. A na obecną chwilę jest jak jest
A czy poprzez normalną uczciwą pracę nie mogą sobie zarobić pieniędzy? Takie gadanie na temat tej całej legalizacji nie ma sensu. Proponowałbym najpierw nauczyć się dobrze układać zdania w swoim języku, a dopiero później proponować temat do rozmowy.
Mario napisał/a:
Tak ale są bardzo dużo młodzieży poprzez handel narkotykami
A czy poprzez normalną uczciwą pracę nie mogą sobie zarobić pieniędzy? Takie gadanie na temat tej całej legalizacji nie ma sensu. Proponowałbym najpierw nauczyć się dobrze układać zdania w swoim języku, a dopiero później proponować temat do rozmowy.
Mario napisał/a:
Tak ale są bardzo dużo młodzieży poprzez handel narkotykami
tak, o to mi chodzi.
Roger każdy może się pomylić, wracając do tematu napisałeś 'A czy poprzez normalną uczciwą pracę nie mogą sobie zarobić pieniędzy?' Tak mogą,ale to w granicach 7zł -10 zł. A jeżeli taki młody człowiek potrzebuje dużo więcej a wie,że te 7zł to mu to za dużo nie pomoże.
Mario możesz napisać, co Cię skłoniło do tego żeby założyć ten temat? Ja podejrzewam że obejrzałeś jakiś filmik lub usłyszałeś jakąś piosenkę. Polecam Ci obejrzenie filmu "Requiem dla snu / Requiem for a Dream"
Peja w swojej piosence też ostrzega przed skutkami brania narkotyków
"Kiedy wszystko Cię zawiodło podrasuj rzeczywistość
Seks, dragi, rap na ten temat to wszystko
Seks, dragi, rap by na zdrowie Ci wyszło
Lecz uważaj, nie przeholuj bo spi4#$#^sz swoją przyszłość"
Ale fakt że niektórzy Raperzy tudzież Hip-Hopowcy niesłusznie polecają dragi.
Ja wciągu 2 dni roboty na Dniach Puszczykowa zarobiłem ok. 150 zł, więc nie sądzę że ok. 7-10 złotych zarobią. Mój kumpel za podwiezienie gościa do dworca samochodem zarobił 30 zł.
Ostatnio zmieniony przez Tentego Czw Cze 11, 2009 16:12, w całości zmieniany 1 raz
Ja opowiem pewna historie i to wydarzyło się naprawdę mój kolega miał kolegę który chciał zarobic właśnie na narkotykach .Chciał zarobic a pózniej spłacic dług .Zakopał w ogródku to ktoś wiedział że zakopał w ogródku i zabrał to chłopakowi rosły długi 3 tysiące i więcej chłopak nie wytrzymał i rzucił się pod pociąg straszne ale prawdziwe
Mario możesz napisać, co Cię skłoniło do tego żeby założyć ten temat? Ja podejrzewam że obejrzałeś jakiś filmik lub usłyszałeś jakąś piosenkę. Polecam Ci obejrzenie filmu "Requiem dla snu / Requiem for a Dream"
Peja w swojej piosence też ostrzega przed skutkami brania narkotyków
"Kiedy wszystko Cię zawiodło podrasuj rzeczywistość
Seks, dragi, rap na ten temat to wszystko
Seks, dragi, rap by na zdrowie Ci wyszło
Lecz uważaj, nie przeholuj bo spi4#$#^sz swoją przyszłość"
Ale fakt że niektórzy Raperzy tudzież Hip-Hopowcy niesłusznie polecają dragi.
michal1993a Co mnie skłoniło do założenia tego tematu? Myślę,że chciałem poznać wasze opinie na temat legalizacji, bo ostatnio w mojej szkole,ogólnie w moim otoczeniu jest dużo rozmów prowadzonych na ten temat.. Nie oglądałem żadnych filmów,nie nasłuchałem się też kawałków o legalizacji jak co poniektórzy tutaj próbowali sugerować. PS.Rozumiem raperzy nawijają o tym co przeżyli i często dają różnego typu wskazówki. Ale każdy ma swój rozum i każdy wie co dla niego dobre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum