OOBE jest to krótko mówiąc wychodzenie duszy z ciała podczas snu, czyli prościej mówiąc w bardzo realistycznym śnie robimy chcemy i może zdarzyć się wszystko. Czytałem opinie, iż jest to fascynujące przeżycie. Ja jednak uważam, że jest to czysta głupota.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może ktoś praktykował OOBE?;]
Profil: Autografy uczestników MŚ
Kolekcjoner od: 08.2006
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 11:40
No nie wiem dlaczego się bałem...xD
Niby ci co doświadczyli bycia poza ciałem mowią, że jest to fascynujące przeżycie, bo w końcu jesteś w innym wymiarze, ale jednak dla mnie jest to niepewne, np. to, że nie można wyjść ze swojego pokoju przez drzwi...
Moim zdaniem lepsze jest LD, ale trzeba trochę potrenować, żeby utrzymać się w tym stanie przez jakiś okres czasu (na początku od razu cię wywala do rzeczywistości ;p).
Tym tematem przywrociliście mi tą zajawkę na projekcje astralne
LD od jakiegoś czasu przychodzi mi bez większego trudu i coraz częściej. A w ogóle nic nie trenuję, ani nie robie nic w tym kierunku... Teraz będę próbował OOBE... może mi się uda
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 12:09
Michael900 napisał/a:
LD od jakiegoś czasu przychodzi mi bez większego trudu i coraz częściej. A w ogóle nic nie trenuję, ani nie robie nic w tym kierunku... Teraz będę próbował OOBE... może mi się uda
A można wiedzieć co robiłeś w stanie LD? Jak długo go utrzymałeś?
A można wiedzieć co robiłeś w stanie LD? Jak długo go utrzymałeś?
A tak sobie różne ciekawe rzeczy robiłem Trzymałem jakiś czas
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
OOBE to mi się kilkakrotnie zdarzyło, lecz to były pojedyncze przypadki. Ja niczego nie trenowałem ani nie chciałem przeżyć. Poprostu tak samo z siebie mi to przyszło. Na początku nie wiedziałem co mi się wogóle działo, ale trochę sobie o tym poczytałem...
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
powiem wam, ze przed chwila o tym poczytalem. i LD mialem juz wiele razy. w sumie - niezla faza tylko rozne rzeczy sa w innych miejscach i mozna sie zgubic 500 m od chaty mialem cos takiego zwykle jak dlugo spalem, nic mi nie przeszkadzalo, a wracajac do rzeczywistosci bylo fajnie. z kontrolowanego snu, miekko do rzeczywistosci, do myslenia, slyszenia, i sie budzissz
[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 12:42 pm ]
gelu napisał/a:
Tylko jak będziesz w stanie OOBE, to nie wychodź przez drzwi swojego pokoju
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 11:45
stoper napisał/a:
[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 12:42 pm ]
gelu napisał/a:
Tylko jak będziesz w stanie OOBE, to nie wychodź przez drzwi swojego pokoju
to mozna sie tylko po swoim pokoju poruszac?
Szczerze mówiąc - nie wiem. Raczej można sobie wylecieć przez okno i pozwiedzać okolicę, ale kiedyś jeden gość mnie ostrzegał, że jak wyjdziesz przez drzwi pokoju, żeby pooglądać resztę domu, to Cię przeniesie nie wiadomo gdzie (jak coś w rodzaju teleportu). W OOBE drzwi zawsze będą w innym miejscu (np. jak masz normalnie z prawej, to będą z lewej).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum