Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: autografów od sierpnia \'08
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 21:58
Ja najczęściej słucham Rycha Peji(co widac chyba po moim avatarku co? )Obecnie słucham jego płyty nazwanej SoLUfka. Ma w niej parę naprawdę świetnych kawałków polecam. Tak na prawdę to Peja wraz z Kaczorem,WWO itp. robią prawdziwy hip-hop. Reszta to dla mnie tandetne podróby. Np. taki Mezo co śpiewa a nie rapuje . Peja śpiewa kawałki o życiu co mi się bardzo podoba. Potrafi w ten sposób uderzyc w słuchaczy. W swoich piosenkach ma wiele wątków przeznaczonych dla miłości.Często w swoich kawałkach ukazuje swoje uczucia. To także bardzo mi się podoba. Inne grupy typu Kaliber 44,Grupa Operacyjna też lubię ( w szczególnie tą drugą ) Ale im jednak brakuje tego czegoś.Ich rap jest dla mnie troche za ''lekki''. Piosenki najczęściej mówią o bzdetnych sprawach no ale kit.. Kilka piosenek jednak mi sie podoba. Wydaje mi się iż w tym roku rap w Polsce bardzo się rozwija. Powstają nowe grupy itp. Mój sąsiad od niedawna także wziął się za rapowanie wraz z kolegą Całkiem nieźle im idzie bo powoli wspinają się w górę. Mają sporo piosenek które łatwo wpadają w ucho i przyznam że naprawdę niektóre są ok. Może kiedyś o nim każdy usłyszy a ja powiem oglądajac jego występ '' O to te mój sąsiad''.
Peji słucham w sumie od zawsze-bardzo podobaly mi sie jego kawalki już od dziecka. Mimo iż jest za Amicą i tak go bardzo cenię za wspaniały rap. Gdyby nie było Peji rap polski nie rozwijałby się tak szybko.. a bez ikony polskiego rapu było by naprawdę ciężko. Innymi słowy POLECAM PŁYTY PEJI!
_________________ ''Polska-naród wspaniały, tylko ludzie k*#@^!''
Ostatnio zmieniony przez Nowik Pon Cze 29, 2009 22:01, w całości zmieniany 1 raz
Inne grupy typu Kaliber 44,Grupa Operacyjna też lubię ( w szczególnie tą drugą ) Ale im jednak brakuje tego czegoś.Ich rap jest dla mnie troche za ''lekki''. Piosenki najczęściej mówią o bzdetnych sprawach no ale kit..
To chyba normalne, że teksty k44 są dla Ciebie o bzdetnych sprawach. No i skoro Psychodela jest "troche za lekka" na Peja-Ko.cham to gratuluje gustu.
Ja słucham OSTR, Eldo, Paktofoniki, K44, Trzeciego wymiaru, Molesty Karramby, Pezeta, DGE oraz czasem Peji i WWO. Nie wiem jak można słuchać Grupy Operacyjnej czy Firmy (ewentualnie to drugie da się znieść).
Ja słucham polskiego rapu, może nie w takim stopniu jak reggae, ale także Z artystów to lubię tak, Ostrego - to napewno, Hemp Gru ostatnio mi przypasował, Firma - kilka tekstów z przesłaniem jak np. "Fałszywe dzi..(ewczyny)", kilka reggeałowców, którzy mają dobrą nawijkę też się znajdzie - Pablopavo, Bob One etc. Ogólnie lubie, ale nie nałogowo
Aaa, zapomniał bym o L.U.C'u <333 oraz Fiszu i Emande
Co do Pih'a nie jest zły, tylko trochę mnie denerwuje jego głos
Ostatnio zmieniony przez zioomus Pon Cze 29, 2009 22:48, w całości zmieniany 1 raz
Ja tam czasem lubię posłuchac Firmy, mają kilka fajnych nut tak jak już pisaliście wyżej Fałszywe 'dziewczyny' czy Idę bandą, lecę łukiem. Tak pozatym to ostatnio często słucham polskiego podziemia, polecam Dwa i pół Promila 'Ze skrajności w skrajność' i Młodziak/Bojar - 'Kronika Remix'
Inne grupy typu Kaliber 44,Grupa Operacyjna też lubię ( w szczególnie tą drugą ) Ale im jednak brakuje tego czegoś.Ich rap jest dla mnie troche za ''lekki''. Piosenki najczęściej mówią o bzdetnych sprawach no ale kit.
No tak, czego innego się spodziewać po wyznawcy Pei, jedyny słuszny rap to nawijanie o biedzie i o tym kim jestem dla moich megaziomków z ośki. Reszta to gówno.
Nowik_gda napisał/a:
Gdyby nie było Peji rap polski nie rozwijałby się tak szybko.. a bez ikony polskiego rapu było by naprawdę ciężko. Innymi słowy POLECAM PŁYTY PEJI!
Ikoną to można nazywać Liroya, Trzyhę czy WYP-3. Na pewno nie jego.
Ostatnio zmieniony przez H7 Wto Cze 30, 2009 09:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum