Profil: Autografy reprezentantów Polski i inne.
Kolekcjoner od: 2009-04
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 22:50
tak to czytam i sie zastanawiam po co takie nerwy w tym temacie. Europę mało co ta choroba pochłonie, bardziej już amerykę pn. Cieszmy sie, ze to nas jak narazie nie dotknęło. Ptasia sie uspokoiła to i swinska sie uspokoi. dziś spijmy spokojnie.
Mówisz mordeczka w kubełek,ale mam prawo do własnego zdania i mi nie zabronisz go wyrażać.. Filozofuje moja sprawa .... A jednak mam trochę o tym pojęcia..
No wiesz w Radomiu raczej bym się zaraził ptasią grypą niż świńską.. źle przyrządzisz np kurczaka, nie przeszedł odpowiednich testów i mogłeś się zarazić, a świńska? Wątpię aby to doszło daleko w głąb terytorium Polski..
Ja się tym nie przejmuje .. co ma być to będzie i tego nie zmienię, ani nie zapobiegnę, będę w autobusie ktoś kichnie kaszlnie i już bakterie w powietrzu..
Media jednak troszkę sieją panikę .. Choć to może być niebezpieczne..
Ptasia to było nic? Dużo osób zmarło na ptasią grype, choć świńska tka jak mówisz zbierze większe żniwo ..
taa jak w Polsce zginęło więcej ludzi i w wypadkach samochodowych tygodniowo niż ci ludzie co zginęli na ptasią grypę nie ma co panikowac
taa jak w Polsce zginęło więcej ludzi i w wypadkach samochodowych tygodniowo niż ci ludzie co zginęli na ptasią grypę nie ma co panikowac
Tyle ze, oni zazwyczaj giną z własnej głupoty.
_________________ \\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"
Ja gdzieś słyszałem, że żeby wybuchła epidemia wśród ludzi to trzeba chyba uprawiać seks ze świniami
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
ja oglądam wiadomości a tam piszę że u 8 letniej dziewczynki wykryto ten wirus 2 dni temu wróciła z Meksyku jturo będę wyniki badań ona mieszka we Wrocławiu.
Jakby wykryli, to nie wypuściliby jej do domu... Get mózg.
[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 3:28 pm ]
Aha. Ponoć oglądasz wiadomości. Na TVN 24 wypowiadał się koleś z Centrum Zarządzania Kryzysowego i powiedział, że owa dziewczynka (najprawdopodobniej) zaraziła się od rówieśnika. Był on przeziębiony.
Ja tam się tego nie boje,była ptasia grypa jestem zdrowy to świnską się nie zarażę...
No ciekawe, czy byłby z ciebie taki kozak gdybyś mieszkał pod mostem, jadł resztki ze śmietnika a na komunię zamiast kompa z netem dostałbyś tabliczkę czekolady Tak to jest gdy się w życiu cierpień nie doświadcza drogi r@ Mimo że według mnie jest to choroba mediów to jednak każdy na nią może zapaść. Pomyśl o dziecku które zmarło w USA, aby je wyleczyć rodzice wydali mnóstwo pieniędzy na podróż z Meksyku. Życie dziecka dla nich było najważniejsze. A dla ciebie najważniejszy jest pewnie komp i batonik z supermarketu i samochodzik zabawka. Żal...
Mimo że według mnie jest to choroba mediów to jednak każdy na nią może zapaść. Pomyśl o dziecku które zmarło w USA, aby je wyleczyć rodzice wydali mnóstwo pieniędzy na podróż z Meksyku. Życie dziecka dla nich było najważniejsze. A dla ciebie najważniejszy jest pewnie komp i batonik z supermarketu i samochodzik zabawka. Żal...
Z pierwszymi słowami się zgadzam, z dalszymi już nie. Skoro on ma pomyśleć o - bez urazy - jakimś tam dziecku z USA, to Ty pomyśl o ~1500 osobach, które umierają codziennie na skutek gruźlicy czy powikłań po zwykłej grypie. Ta rzekoma "pandemia" to zwykłe odwrócenie uwagi od kryzysu w Stanach, a także łatwy sposób na zarobek dla wszelkich telewizji i producentów leków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum