Poprzedni temat «» Następny temat
Epidemia świnskiej grypy!
Autor Wiadomość
Cris 

Profil: Autografy
Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 18:27   

Hahaa .. a co to za różnica czy to jest napisane czy powiedziane ?

Po za tym ... Po stokroć wolę wierzyć miniostrom (to nie znaczy, że zawsze mówią prawdę) niż tym [-beeep-] mediom
Ostatnio zmieniony przez Cris Pon Kwi 27, 2009 18:28, w całości zmieniany 1 raz  

Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: autografów od sierpnia \'08
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 18:39   

Żadna Crisie żadna.Ale skoro robią prowokacje,dowiadują się nowych rzeczy itp. To raczej znaczy że mają racje co?! Ok.Pożyjemy zobaczymy. Chociaż wątpie aby nasza minister była aż tak mądra żeby zapobiec tej epidemii. Wszystko sie okaze.Nie wiadomo kto z nas ma tak naprawdę rację.

Fler może opowiesz nam jak obrona przed epidemią wygląda w Niemczech co?

Bardzo mnie interesuje jak nasi zachodni sąsiedzi radzą sobię w tej kwestii(za pewne znajac życie mają już jakies sposoby na obrone Niemiec przed epidemią)

Fler 

Kolekcjoner od: 2008
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 18:50   

Nowik_gda napisał/a:
Fler może opowiesz nam jak obrona przed epidemią wygląda w Niemczech co?

Szczegółowo to nie wiem, ale jest wszystko co potrzebne.

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

karolpro 

Profil: Autografy reprezentantów Polski i inne.
Kolekcjoner od: 2009-04
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 19:43   

Nie chce mi się tego wszystkiego czytać, ale z tego co wiem, to już się ten wirus rozpowszechnia w Hiszpanii i Nowej Zelandii. Liczba osób chorych rośnie niespodziewanie bardzo szybko. W ciągu zaledwie kilku godzin, wczoraj liczba zachorowań zdążyła wzrosnąć o 200-300 osób. Oby się to nie okazało jeszcze większą kosą niż ptasia grypa. Moim zdaniem szykuje się globalna epidemia. Zdaniem TV też :P

Palladino 

Profil: autografy piłkarzy
Kolekcjoner od: 2007-08
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 19:51   

Ptasią grypą się tak nie przejmowałem, więc tą raczej też nie. Ale kto wie, może i mnie to spotka (odpukać) więc to nie jest śmieszne. Póki co, myślę, że ten wirus wyginie i zostanie bez echa tak jak ptasia grypa. Ale za nim pojawi się następny, bo od diabła tych pieprzonych mutacji. Należy wierzyć, że nas to nie spotka i tyle.

karolpro 

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:02   

Palladino napisał/a:
Ptasią grypą się tak nie przejmowałem, więc tą raczej też nie. Ale kto wie, może i mnie to spotka (odpukać) więc to nie jest śmieszne. Póki co, myślę, że ten wirus wyginie i zostanie bez echa tak jak ptasia grypa. Ale za nim pojawi się następny, bo od diabła tych pieprzonych mutacji. Należy wierzyć, że nas to nie spotka i tyle.

Na szczęście, przed nami są m.in. Niemcy, a ich jest dużoooo ;D

Fler 

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:08   

karolpro napisał/a:

Nie rozumie o co chodzi, mozna jaśniej?

\\\"- I tak nie umiał grać. Chciałem go do drużyny rezerw! - Bill Shankly na temat zawodnika Celticu - Lou Macari, który zlekceważył Liverpool, faworyzując Manchester United w sprawie ewentualnego transferu.\\\"

Cris 

Kolekcjoner od: Szczęśliwi czasu nie liczą ...
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:18   

Wirus idzie od zachodu więc bardzo liczne Niemcy są przed nami. Chodziło mu o to, że najpierw wirus zabierze się za naszych zachodnich sąsiadów a dopiero po tym za nas

karolpro 

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:18   

Fler napisał/a:
karolpro napisał/a:

Nie rozumie o co chodzi, mozna jaśniej?

Biorę pod uwagę, że choroba nadchodzi z zachodu. Nie, że jest to mój jakiś obraźliwy gest w stosunku do Niemców, aczkolwiek sądzę, że tam będą mieć dużo szybciej problemy z tą chorobą niż my. Bardzo ich nosi po świecie, a przede wszystkim jest ich bardzo dużo, więc ryzyko przeniesienia do ich kraju choroby jest bardzo spore. Byłem w Meksyku i muszę przyznać, że bardzo dużo niemców odwiedza ten kraj.

Fler 

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:23   

Tak tyle ze, Niemcy mają się na baczności i bardzo wątpię w to, by w takim momencie jeździli do Meksyku. No i kazdy kto przylatuje z tego raju jest szczegółowo badany. ;)

Chociaż oczywiscie niczego nie można wykluczyć.

karolpro 

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:25   

A skąd wiesz, czy aby czasem nie była ta choroba najpierw zatajona, by szybko postarali się ją tam zwalczyć ? Wtedy Niemieccy obywatele, mogli być na terenie Meksyku i nieszczęśliwie na trafić na osobę tym zarażoną. Jednak oczywiście masz rację w tym co mówisz, że mają się na baczności. W końcu jest to jeden z najbogatszych krajów Europy.

mleko 

Profil: Autografy, Szaliki
Kolekcjoner od: Listopad 2008
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:26   

Teraz wiem czemu była wycieczka do Meksyku za 800 zł na 2 tygodnie. Ogólnie mam nadzieje, że ten wirus zaginie, jak ten ptasi.

EDIT :

Wydaje mi się, że ten wirus może nie przetrzymać zimna, czasami tak jest, tak więc... wszyscy na Sybir!
Ostatnio zmieniony przez mleko Pon Kwi 27, 2009 20:57, w całości zmieniany 1 raz  

karolpro 

Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:45   

A jednak może być nieciekawie w Polsce - ze stanem podgorączkowym Polka wróciła z Meksyku. Przetrzymują ją w izolatce. Jednak prawdopodobnie może to być przeziębienie no, ale kto wie ? Więcej tutaj : http://wiadomosci.onet.pl/1960098,11,item.html

@Edit:

W samym Meksyku zginęło już ponad 150 osób.....

[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 4:01 pm ]

http://wiadomosci.onet.pl...ie_lokalne.html

....
Ostatnio zmieniony przez karolpro Pon Kwi 27, 2009 20:46, w całości zmieniany 1 raz  

Nowik 

Profil: Autografy piłkarskie
Kolekcjoner od: autografów od sierpnia \'08
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 17:31   

Noi prosze... A jednak. I co chojraki? I co? Śmialiście się z tego.A teraz macie! 1 przypadek grypy w Polsce i kilka w Europie! I co?! Teraz nadal takie śmieszne? Teraz nadal myslicie ze choroba nie dotrze do Polski? nadal żyjecie w swoim wspanialym swiecie bez chorob ? Nadal jestescie pewni swojej racji?!

Pozostaje tylko czekac.Moze choroba nie rozpowszechni sie dalej. Narazie szpital w którym jest chora sprawuje sie wdg mnie dobrze. Oby wiecej takich ''podroznikow'' nie przywiozlo grypy do nas.A co do Niemców oni na pewno opanują tą grypę. Najbogatszy kraj w Europie.Solidnosc,solidnosc i ejszcze raz solidnosc. Nowoczesny sprzet itp. Zwracaja ogromna uwage na wracajacych a tak jak już mowilem u nas tylko rozdaja ulotki.Niemcy zatrzymujac grypę u siebie zatrzymaja ją także u nas wdg mnie.

Mateusz 

Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 17:55   

Nie przeżywaj tego aż tak. :roll:

Odpowiedz do tematu