Postanowiliśmy stworzyć na forum nową rangę. Jest to ranga Ekspert. Jak się już pewnie domyślacie będzie to rang tylko dla najlepszych kolekcjonerów na naszym forum. Żeby zostać ekspertem trzeba mieć co najmniej ok. 500 autografów (lub np. przypinek jeśli twoim profilem kolekcji są właśnie przypinki), trochę pomagać innym i być w miarę aktywnym. Chętni do obrania tej rangi niech wysyłają mi PW.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Ostatnio zmieniony przez Woland Sob Lis 08, 2008 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Hm, tyle, że 500 autografów ma się nijak do 500 odznak, bo po pierwsze - te pierwsze są kilka razy tańsze - po drugie, można mieć jakichś buraków w kolekcji. Również podobnie jest z autografami - ktoś może mieć 50 wybitnych piłkarzy, a ktoś może mieć 1000 graczy z 1 meczem w Regionallidze i szczycić się, jakiej to on kolekcji nie ma. Pomysł nawet dobry, tylko do poprawek. Aha, ja tam żadnym ekspertem być nie chcę.
Hm, tyle, że 500 autografów ma się nijak do 500 odznak, bo po pierwsze - te pierwsze są kilka razy tańsze - po drugie, można mieć jakichś buraków w kolekcji. Również podobnie jest z autografami - ktoś może mieć 50 wybitnych piłkarzy, a ktoś może mieć 1000 graczy z 1 meczem w Regionallidze i szczycić się, jakiej to on kolekcji nie ma.
Trochę racji w tym jest, jednak mimo wszystko autograf to autograf i czasami trudno go zdobyć niezależnie kogo. Po za tym my nie będziemy sztywno trzymać się zasad - masz 499 grafów i się nie kwalifikujesz. Każdego dokładnie rozpatrzymy.
I nikt Ci nie każe zostać ekspertem.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Profil: autografy, bilety Górnika Zabrze
Kolekcjoner od: bilety od 2000
Wiek: 28 Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 2828 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 21:48
Dokładnie, ja w swoich "zbiorach" mam ponad 700 autografów, a na forum mógłbym być co najwyżej ekspertem od picia wódki Wg mnie takim ekspertem powinna być osoba która a) umie pomóc (ale z głową ta pomoc) b) chce pomóc.
_________________ ...skończmy już tę głupią dyskusję...
Kibic, zwierze,
fani chuligani,
krew na butach,
morduj razem z nami!
Dokładnie zgadzam się z Alojzym. Co z tego że ktoś ma wielką kolekcję, jeśli nie chce się dzielić swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi nowymi kolekcjonerami. Może na forum przydałaby się ankieta która wyłoniła by kilku najbardziej pomocnych kolekcjonerów. Pomyślcie o tym...
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Tak - to jest dobry pomysł, ale sam fakt, że chce się pomóc nie wystarczy. Wspomniano o tym na górze. Trzeba mieć pokaźna kolekcję, ale tez dobrą pod względem jakości, Jeśli ktoś ma np. 200 grafów, ale samych gwiazd to raczej zostanie Ekspertem.
No to pomyślcie może o mnie Ja swoją wiedzą staram się dzielić z innymi jak tylko potrafię ale pewnie nie będzie Wam pasowała moja kolekcja... mało liczna bo dopiero niedawno przerzuciłem się tylko na autografy.
PS: Możnaby przeprowadzić małą sondę wśród forumowiczów kto im najbardziej pomaga w ich pytaniach i problemach, łatwiej będzie kogoś wybrać.
_________________ Zdzichu.Fotopic.Net Zapraszam do oglądania mojej kolekcjii autografów!!
Nom, to też fakt. No to może taka sonda składała by się z kolekcjonerów którzy wcześniej zgłoszą się w tym temacie A takie moje małe pytanko: Ile zamierzacie wybrać osób do nowej rangi??
Edit: Poprawiłem swój błąd...
WIELKIE ZAGŁĘBIE LUBIN!
Ostatnio zmieniony przez zdzichu Pon Lut 25, 2008 15:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum