Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 08:42 Propozycje, pytania
j.w.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
A nie dałoby rady zrobić takiego czegoś, że byłby licznik nabijania, przez użytkowników. Wiem, że jest raportowanie, ale nie o to by w tym chodziło. A działałoby to podobnie jak na niektórych forach "pomógł:...". Praktycznie to samo, tyle że to miałoby funkcję takich instrukcji do opamiętania się. Aha i jeszcze, tylko jeden użytkownik może zgłosić dany post, że nabija.
Wątpię, żeby coś takiego przeszło, ale może okazać się przydatne do znajdowania takich użytkowników.
Wiem, że istnieje taka opcja. Jednak może niektórzy by się zastanowili nad pisaniem nadmiernej ilości postów. A jak też ktoś wtedy rzucił pomysł z tym "pomógł:..." to też można by było kontynuować, jednak za podaniem konkretnych powodów.
Na przykład, w pasku przy edytowaniu, cytowaniu etc. można by było umieścić ikonkę "H"(jak "help") i po kliknięciu wyskakiwałoby okienko, w którym byśmy wpisywali powód, dlaczego zdecydowaliśmy się uznać pomoc użytkownika. Później trafiałby taki "wniosek" do admina i on by decydował, czy do "pomógł:..." dodawał kolejną cyferkę.
Mi się zdaje że chodzi o mniej więcej o coś takiego jak "Postaw Piwo" na forum, tylko admin by te "piwa" dawał tylko wtedy kiedy pomoc była by przez niego słuszna.
GTW nie ma 30-to godzinnej doby, żeby to wszystko sprawdzać i akceptować. Po za tym pomysł bez sensu. Po co komu liczba plusów. Jakoś wszystko bez tego jest OK. Po za tym kiedyś dawno, ponad 2 lata temu była taka opcja, ale ją usunąłem.
_________________ "Gdy w życiu ludzkim występuje jawnie element nie zbadany i tajemniczy, skłonni jesteśmy od razu wszystko składać na karb jego działania. Jest to wielki błąd. Człowiek sam sobie wykuwa los. Decyduje charakter, świadomość, wiara - nie ślepe i ciemne fluidy."
Też uważam ten pomysł za bezsensowny. By było, ktoś rzuci pytanie i zara 50 odpowiedzi będzie i każdy będzie chciał "piwo"... Dobrze jest jak jest... Po za tym będzie Was satysfakcjonować liczba "piw"??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum